Basın Bülteni 2012

Ae2Project Ekibi Basın Bülteni – 11 Mayıs 2012

Prototip Konsept – Güneş Enerjili Araç Projesi

Yükleme: Word .Docx olarak indir – PDF Olarak İndir

Ae2Project Ekibi prototip kategorisi güneş enerjili 2. Aracını tamamladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde 2 yıldır Ae2Project Ekibi olarak alternatif enerjili sistemler üzerine projeler tasarlamaya başlayan takımımız, Mayıs 2011’de ilk aracını, Mayıs 2012’de ise 2. Aracını üretmiştir. Şimdi ise katılacağımız Avrupa yarışlarının heyecanını yaşamaktayız.

Her geçen gün kirlenmekte olan çevremize karşı duyduğumuz sosyal sorumluluğumuzun bilincine sahip öğrenciler olarak alternatif enerji sistemlerini otomotiv sektöründe daha etkin kullanmak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda 14 – 19 Mayıs 2012 tarihlerinde Hollanda Rotterdam’da düzenlenecek olan Shell Eco Marathon Europe 2012’e Electric Vehicle – Solar Prototype kategorisinden katılarak tabiat için geliştirdiğimiz verimlilik teknolojisi ile neler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz.

Yarışma şartları gereği FAZ-1 başvurularında ekibin yeterliliği, FAZ-2 başvurularında ise aracın teknik yeterlilikleri ölçülmüştür. Avrupa’dan 23 ülkeden çeşitli kategorilerde yaklaşık olarak 300 proje ekibinin davet edilmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucu projemiz kendi kategorisinde Avrupa’nın 10 finalist projesinde biri olarak etkinliğe davet almıştır. Aracın üretimi 5 Mayıs 2012 Cumartesi günü bitirilmiş ve yarışma alanı olan Hollanda – Rotterdam’a gönderilmiştir. Geçtiğimiz yıl yaptığımız girişimler ve sponsor destekleri ile “Türkiye’nin İlk Solar Prototip Güneş Arabası” a imza atan ekibimiz, geçen sene elde ettiği tecrübeler ışığında yeni bir güneş enerjili araç üretmiştir. Global bir bilim arenasında ülkemizi başarı ile temsil etmek en temel hedefimizdir.

Söz konusu yeni aracımız, alışılagelmiş şekilde yüksek hız üzerine yarışan bir güneş arabası değildir. Tasarımı ve uygulama, yarışların ana amacı olan “Minumum Enerji ile Maksimum Mesafe” ilkesi üzerine yapılmıştır. 1 metrekare %20’lik verime sahip güneş panelleri, çift motorlu tahrik sistemi, akıllı sürüş sistemi ve karbon fiber teknolojisine sahip hafifletilmiş araç gövde ve şasisi en temel yeniliklerimizdir.

2011 yılında Turkcell Blog Ödülleri yarışması sürecinde otomotiv kategorisinde “ Türkiye’nin En iyi Blog’u ” seçilen web sitemiz üzerinden üretim günlükleri, yarış serüvenleri ve teknik sunumlarımızı paylaşıyoruz. www.Ae2Project.com ‘dan çalışmalarımızı ve gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Üniversite – Sanayi iş birliğinin gelişmesinde sağladıkları katkılarından dolayı projemiz Ana Sponsoru: İstanbul Ticaret Odası’na; Gümüş Sponsorlarımız: SolidWorks Türkiye, BASF Türkiye ve AKS Elektromekanik AŞ’ye; Lojistik Sponsorumuz: ALIŞAN Grup’a; Destek Sponsorlarımız: YTÜ TeknoPark, ABB Türkiye, Poliya, Glasürit Türkiye, TAI, Empa Electronics, Hexagon Studio, Ayfar ve Elsim’e; Medya Sponsorumuz: ElektrikPort’a; projemizin ilk gününden beri desteğini esirgemeyen Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı’na ve YTÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdem BEKTAŞ’a, YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü’nden arkadaşlarımıza, bu zorlu yolda bizlere eşlik eden ve bizleri bugünlere getiren fedakâr ailelerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Proje Akademik Danışmanı:

Dr. Engin Ayçiçek ; Y.T.Ü Elektrik Elektronik Fakültesi

Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi

eaycicek@yildiz.edu.tr

Proje Üyeleri:

Nezih Darçın: Y.T.Ü Elektrik Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi

M.Aziz Aydın: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi

Serkan Akbulut: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi

Olcay Korkmaz:  Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi

Mustafa Erdemir: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi

H. Serhat Gül: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi

İbrahim İşler: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi

Deran Turan: Y.T.Ü Metalürji ve Malzeme Mühendisi; İ.T.Ü Y.Lisans öğrencisi

Tunç Köse: Y.T.Ü. Makine Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi

Melek Nur Dönmez: Y.T.Ü Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 3.Sınıf öğrencisi

Begüm Özyılmaz: Y.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi

İletişim:

Muhammet Aziz Aydın, Takım Lideri       |      Nezih Darçın, Ae2Project

mazizaydin@gmail.com ……………….. |      nezihdarcin@gmail.com

Posta Adresi: Davutpaşa Mahallesi, Davutpaşa Caddesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü, Oda No: C-217  pk:34220 Esenler / İstanbul – Türkiye

Web Sitesi / E-posta: www.ae2project.comteam@ae2project.com

Sosyal Medya: Facebook.com/Ae2projectTwitter.com/Ae2project

“Foto Galeri için Tıklayınız !”

Ae2 Project - Basın Bülteni 2012 | Prototip Konsept Güneş Enerjili Araç
Ae2 Project – Basın Bülteni 2012 | Prototip Konsept Güneş Enerjili Araç
Ae2 Project - Basın Bülteni 2012 | Prototip Konsept Güneş Enerjili Araç
Ae2 Project – Basın Bülteni 2012 | Prototip Konsept Güneş Enerjili Araç